AirMax siklóernyő

Kiknek ajánljuk a siklóernyőzést?

Mindazoknak akik szeretik a természetet és kiváncsiak az érzésre, hogy milyen lehet lábat lógatva gyönyörködni az alant elterülő tájban. Aztán azoknak is ajánljuk akik szeretnék megtudni, hogy milyen érzés egy nyári napon a Pilisben együtt repülni a madarakkal, aztán leszállni mondjuk a Dorogi-tó partján.

Sokan biztos úgy érzik, hogy ez csodálatos lenne, de talán különleges bátorságot vagy ügyességet igényel. Nos ez tévedés.
Ha képes vagy egy autót elvezetni, tudsz bicajozni, szereted a hegyeket és a jó hangulatot, a természetet, akkor ne késlekedj jelentkezz a következő tanfolyamunkra. Megtanítunk siklóernyőzni.


Mennyi idő alatt lehet megtanulni ?

Általában 8-12 nap alatt, függően a tanuló mozgáskoordinációjától és persze az időjárástól.

A tanfolyamok hétvégén folynak., Egy kurzus tehát átlagosan 8 hétvégét vesz igénybe.
Az elméleti oktatást szombatonként délelőttönként tartjuk 3 alkalommal. Videó és diavetítéssekkel tesszük izgalmassá az aerodinamikai, repüléstechnikai és meterológiai előadást.

Aztán délután megyünk gyakorolni a szabadba. legyakrabban a budai hegyekben folyik a gyakorlati oktatás. Illetve Máriahalom és Kesztölc tanulódomjain.

Fokozatosan haladva először talajmenti gyakorlatokat, késobb kisdombos, majd magashegyi startokat végzünk.

Az első alkalmakkor a növendékek csak 1-2 méter magasra emelkednek fel, majd fokozatosan haladva egyre magasabb hegyekről startoltatjuk el őket.

Így mindenki balesetmentesen sajátíthatja el a siklóernyőzés alaplépéseit. Amikor a startolás és az ernyő irányítása már jól megy, a úgynevezett lejtoszelezést tanítjuk meg, melynek segítségével nem csak néhány perces lesiklásokra, hanem több órás, folyamatos fönnmaradásra is képesek lesznek a kezdők.